Strategisch expansie olie -vrije compressor vloot

Vroomshoop NEDERLAND, Nieuwe luchtcompressoren zijn toegevoegd aan de industriële verhuurvloot. RTC Group een jonge onderneming met 30 jaar ervaring in Nederland maakt deze machines beschikbaar voor de Europese zware industrie.

RTC Group is een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde verhuuroplossingen voor het boren van funderingsmethoden. Het bedrijf lanceerde in 2014 zijn “Blue Fleet” met olievrije luchtcompressoren voor industriële toepassingen. Vandaag heeft algemeen directeur Henk Uphoff aangekondigd dat er meer grote compressoren aan de vloot zijn toegevoegd.

Het olievrije luchtpakket bestaat uit een centrifugale luchtcompressor van 915 kW / 1250 PK (zie onderstaande afbeelding). Met een capaciteit van 8400 m³ / uur (4900 cfm) en een drukbereik van 5 tot 11 bar kan deze machine de ideale oplossing zijn in geval van uitval van een bestaande compressorinstallatie. Met behulp van de eigen stroombronnen van de klant kan deze unit alleen al de klant tot € 100.000 per week besparen. Neveneffect is dat er minder vervuiling van het milieu zal zijn als gevolg van emissie door diesel aangedreven compressoren.

Met dit concept kan de apparatuur binnen enkele uren na de eerste oproep bij de klant zijn. Eerdere noodsituaties zijn zeer succesvol gebleken. We hebben onze vloot strategisch uitgebreid om 30.000 m³ / h (17.500 cfm) capaciteit beschikbaar te hebben, volgens Mr. Uphoff.

Meer informatie is te vinden op deze website of door een bericht te sturen naar info@oilfree-air.eu