Jouw industrie

Heb jij een uitdaging voor ons als het om perslucht gaat?

Industriële perslucht 

In welke industrie jij ook opereert uitval van industriële perslucht is funest voor je productie. Wij zijn actief in verschillende industrieën en hebben vele succesvolle projecten gerealiseerd.

Eten & Drinken

De voedings- en drankenindustrie zijn alle bedrijven die zich bezighouden met de verwerking van grondstoffen voor onbewerkt voedsel, het verpakken en distribueren ervan. Dit omvat vers, bereid voedsel, evenals verpakt voedsel en alcoholische en niet-alcoholische dranken. Elk product bedoeld voor menselijke consumptie, afgezien van farmaceutische producten, gaat via deze industrie.

Farmaceutisch

Farmaceutische bedrijven houden zich bezig met het ontdekken, produceren en verkopen van legale medicijnen, biologische geneesmiddelen (virussen, toxines, serums en analoge producten), vaccins en medische hulpmiddelen zoals pacemakers en prothesen. Producten zijn gemaakt voor zowel mensen als dieren. Farmaceutische producten, zowel op recept als zonder recept (OTC), zijn goed voor een groot deel van de totale uitgaven voor gezondheidszorg en vertegenwoordigen belangrijke posten in internationale handelstransacties van ontwikkelde landen.

Chemische

De chemische industrie bestaat uit de bedrijven die industriële chemicaliën produceren. Centraal in de moderne wereldeconomie zet het grondstoffen (olie, aardgas, lucht, water, metalen en mineralen) om in meer dan 70.000 verschillende producten. De kunststofindustrie bevat enige overlap, aangezien de meeste chemische bedrijven zowel plastic als andere chemicaliën produceren.

Petrochemisch

Petrochemicaliën, ook wel petroleumdestillaten genoemd, zijn chemische producten die zijn afgeleid van aardolie. Sommige chemische verbindingen gemaakt van aardolie worden ook verkregen uit andere fossiele brandstoffen, zoals steenkool of aardgas, of hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet. De twee meest voorkomende petrochemische klassen zijn olefinen (waaronder ethyleen en propyleen) en aromaten (inclusief benzeen, tolueen en xyleenisomeren).

Halfgeleider en elektronica

De halfgeleiderindustrie is de verzameling van bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen en fabriceren van halfgeleiderelementen. Het ontstond rond 1960, toen de fabricage van halfgeleiders een levensvatbare onderneming werd. De elektronica-industrie, met name consumentenelektronica, is in de 20e eeuw ontstaan ​​en is nu uitgegroeid tot een wereldwijde industrie die miljarden dollars waard is.

Automotive

Alle bedrijven en activiteiten die betrokken zijn bij de fabricage van motorvoertuigen, inclusief de meeste componenten, zoals motoren en carrosserieën, maar exclusief banden, batterijen en brandstof. De belangrijkste producten van de industrie zijn personenauto’s en lichte vrachtwagens, inclusief pickups, bestelwagens en SUV’s.

Textiele garens en vezels

De textielindustrie of kledingindustrie houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en produceren van garen, stoffen, kleding en de distributie ervan. De grondstof kan natuurlijk zijn of synthetisch met producten van de chemische industrie.

Papier fabricage

De pulp- en papierindustrie omvat bedrijven die hout als grondstof gebruiken en pulp, papier, karton en andere op cellulose gebaseerde producten produceren.

Glas fabricage

Gedurende bijna 2000 jaar was glasblazen met de hand de belangrijkste methode voor het vormen van glazen voorwerpen. De laatste jaren van de 19e eeuw was het begin van het blazen van glas door perslucht en de 20ste eeuw bracht de revolutie van de mechanisatie. Glasblazen wordt echter nog altijd uitgevoerd door vakmensen.

Speciale en industriële gassen

Industriële gassen zijn gasvormige materialen die worden vervaardigd voor gebruik in de industrie. De belangrijkste gassen die worden verstrekt zijn stikstof, zuurstof, koolstofdioxide, argon, waterstof, helium en acetyleen; hoewel er een grote verscheidenheid aan gassen en mengsels beschikbaar is in gasflessen. De industrie die deze gassen produceert, staat bekend als de industrie voor industriële gassen, die ook wordt gezien als de levering van apparatuur en technologie voor de productie en het gebruik van de gassen.

Testimonials

Op een vrijdagavond belden we het noodnummer van de RTC Group en meteen werd de telefoon opgepakt.

Maintenance manager steel

factory Belgium

Met enorme snelle reactietijd hielpen ze onze persluchtproductie op een aanvaardbaar niveau te krijgen.

Project leader

The Netherlands

Deze oplossing heeft ons enorme hoeveelheden diesel, vervuiling en niet de minste euro’s bespaard.

Senior buyer

Germany